Overweeg je om binnenkort een cruise te maken? Misschien ben je dan wat uit je lood geslagen door de nieuwsberichten eerder dit jaar.
In januari voer het cruiseschip Costa Concordia voor de Italiaanse kust tegen een rots aan. Het schip was het paradepaardje van de rederij Costa Crociere. 32 doden was de trieste balans van het ongeval.

Daar komt nog bovenop dat het in april exact 100 jaar geleden was dat de beroemde en onzinkbaar gewaande Titanic tegen een ijsberg voer.
Een goddelijk teken om je ervan te weerhouden om op cruise te gaan?
Toch niet. Cruises zijn veiliger dan ooit. Kosten nog moeite worden gespaard om alle passagiers de tijd van hun leven te bieden. En ja, soms loopt er iets mis. Maar de kans dat je het loodje legt op een cruiseschip is immens veel kleiner dan dat je een ongeval hebt met de auto.

Laat je dus niet afschrikken! Een cruise is vooral rust, azuurblauw water, personeel dat je op je wenken bedient, terwijl je naar de mooiste plekjes op aarde wordt gebracht. Heerlijk makkelijk! Populaire rederijen zijn Seabourn, Royal Caribbean en Costa Cruises, met een aanbod dat gaat van avontuurlijke cruises naar Antarctica tot tropisch genieten in Frans-Polynesië.